Прес-центр3 липня 2017, 14:07

Запрошуємо на фестиваль української народної іграшки та гри

6 липня 2017 року, напередодні одного з найколоритніших народних свят, Івана Купала, на березі річки Красна Кремінського району вже вдруге відбудеться обласний фестиваль української народної іграшки та гри.

Свято проводиться Луганським обласним центром народної творчості з метою відродження, збереження і розвитку українських народних традицій виготовлення іграшок, популяризації традиційних народних ігор, а також залучення дітей та молоді до вивчення фольклору. Саме тому, особливо символічним є те, що до участі у цьогорічному фестивалі запрошені діти, що проживають на території населених пунктів, які знаходяться у зоні розмежування.

 

В цьому році до заходу долучаються працівники районних та міських Будинків культури, самодіяльні аматорські колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва та представники любительських об’єднань з усіх районів Луганської області.

 

Програмою фестивалю передбачена робота майданчику «Етноіграшка», в рамках якого окрім виставки декоративно-ужиткового мистецтва заплановано проведення більше 25 майстер-класів з виготовлення українських народних іграшок та їх елементів. В програмі роботи ігрових майданчиків – дитячої та дорослої ігрових зон, представники районів запропонують глядачам презентаційну ігрову програму з екскурсом в історію виникнення ігор та безпосереднім інтерактивним дійством.

 

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до фестивалю української народної іграшки та гри!