Прес-центр30 жовтня 2017, 14:10

Основні підсумки діяльності Департаменту фінансів Луганської облдержадміністрації за жовтень 2017 року

У жовтні поточного року Департаментом вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню Луганської області. Так, за жовтень 2017 року:

  • профінансовані в повному обсязі субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу в сумі 65.560,0 тис. грн, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною" в сумі 1.104,7 тис. грн; освітня субвенція – 55.366,4 тис. грн; медична субвенція – в сумі 92.513,4 тис. грн, субвенція на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги – 229,1 тис. грн, на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань – 1.744,7 тис. грн, на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії – 31,5 тис. грн, надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 98,2 тис. грн, надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу – 1.034,6 тис. грн, на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 1.795,0 тис. грн, на соціально-економічний розвиток окремих територій – 15.000,0 тис. грн;
  • вжито заходів щодо виплати у повному обсязі заробітної плати працівникам бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів обласного бюджету та знаходяться на підконтрольній території;
  • з метою погашення заборгованості енергопостачальним підприємствам області по наданих пільгах та субсидіях населенню за спожиті енергоносії протягом вересня оформлено спільні протокольні рішення відповідно до Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2005 № 20, на загальну суму 34,2 млн. грн.

Протягом жовтня 2017 року проведені перевірки рішень відповідних органів місцевого самоврядування про внесення змін до затверджених показників міських та районних бюджетів на їх відповідність вимогам бюджетного законодавства.

За пропозиціями Департаменту фінансів облдержадміністрації видано 4 розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації (від 03.10.2017 № 714, від 09.10.2017 № 729, від 18.10.2017 № 753, від 24.10.2017 № 761) щодо внесення змін до затверджених показників обласного бюджету на 2017 рік, а також розпорядження голови від 24.10.2017 № 762 щодо внесення змін до Переліків об’єктів і заходів, що будуть здійснюватися за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Здійснюється щоденний аналіз виконання запланованих показників обласного бюджету, контроль за його касовим виконанням та станом кредиторської заборгованості по кожному коду функціональної та економічної класифікації видатків.

Опрацьовані та перевірені висновки від органів, які контролюють справляння надходжень бюджету, на повернення помилково або надміру зарахованих коштів до місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та підготовлені матеріали для розгляду на відповідній комісії.

Підготовлені інформації Міністерству фінансів України про:

  • розподіл вільних залишків коштів місцевих бюджетів Луганської області станом на 01.10.2017 року;
  • розподілу коштів, отриманих від перевиконання доходної частини загального фонду місцевих бюджетів області, станом на 01.10.2017;
  • стан розрахунків по пільгах та субсидіях населенню за природний газ, електричну енергію, послуги тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирну плату, вивезення побутового сміття та рідких нечистот станом на 01.10.2017;
  • стан розрахунків з надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу станом на 01.10.2017;
  • стан розрахунків бюджетних установ і організацій, які фінансуються з місцевих бюджетів, за енергоносії та комунальні послуги станом на 01.10.2017;
  • показники бюджету розвитку по місцевих бюджетах м.Кремінна та Новопсковської селищної територіальної громади;
  • фактичні надходження за 9 місяців 2016 та 2017 років по місцевому бюджету м. Кремінна Луганської області;
  • розподіл залишків медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, про обсяг видатків, затверджених місцевими радами на утримання закладів охорони здоров’я у 2017 році, та дані щодо видатків на утримання закладів охорони здоров’я станом на 01.10.2017 року;
  • відомості про нерухоме державне майно станом на 01.10.2017.

З метою забезпечення пільгової категорії населення твердим паливом та скрапленим газом підготовлено звернення до Міністерства фінансів України щодо збільшення місцевим бюджетам області річного обсягу ліміту субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Направлено запит Міністерству фінансів України щодо застосування нормативно-правової бази при проведенні виплат частини невикористаної субсидії.

На виконання пп. 162, 163,164 Указу Президента України від 12.05.2009 № 299 «Про заходи щодо забезпечення надання інформації з питань соціально-економічної ситуації в Україні» підготовлена та надана до Адміністрації Президента України інформація щодо виконання зведеного бюджету Луганської області за дев’ять місяців 2017 року та розподіл і фактичне перерахування субвенцій та дотацій з Державного бюджету України місцевим бюджетам за січень-вересень 2017 року.

За результатами опрацювання проектів Законів України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» підготовлені зауваження і пропозиції, які надані 11.10.2017 Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б. (№ 1/8-5701), Міністру фінансів України Данілюку О.О. (№ 1/10-5700), Голові Верховної Ради України Парубію А.В. (1/9-5699).

Підготовлено звернення до Міністерства фінансів України щодо необхідності збільшення річного обсягу ліміту субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу для проведення в повному обсязі розрахунків з підприємствами-надавачами послуг.

Завдання, покладені на Департамент фінансів Луганської обласної державної адміністрації, протягом жовтня поточного року виконувалися на відповідному рівні – не було порушень трудової дисципліни, функціональні обов’язки виконувалися належним чином.