Прес-центр23 липня 2018, 08:07

13 липня 2018 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (м. Київ) відбулось засідання Комісії

   На минулому тижні, 13 липня 2018 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (м. Київ) відбулось засідання Комісії з розгляду пропозицій стосовно формування переліку об’єктів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості по 14 областям України, в тому числі Луганській.

   Делегація нашої області, що складалась із керівників  Департаменту охороні здоров’я  (Шкорубський В.Я.) та Управління капітального будівництва (Діденко Л.І.) представила на розгляд Комісії  перелік з 11 (одинадцяти) проектів будівництва  амбулаторій у районах, в тому числі:

  •  6 амбулаторій на 1-2 лікарів -  по 2 амбулаторії у Кремінському          та  Старобільському районах (у м. Кремінна на площі Парковій та у провулку Медовому, у селищах Лиман та Веселівка Старобільського району); по одній амбулаторії  у Новоайдарському та Попаснянському районах  (Колядівська амбулаторія та амбулаторія с. Підлісне відповідно);
  • 1 амбулаторія на 3-4 лікаря (Чмирівська громада Старобільский район);
  • 4 амбулаторії групової практики на 5-7 лікарів (Біловодська, Новопсковська та Троїцькі об’єднані територіальні громади, Міловська амбулаторія).

   Загальна вартість будівництва зазначених об’єктів складає 74,4 млн. грн., в тому числі 66,983 млн.грн. коштів державного бюджету, інше - співфінансування з місцевих бюджетів.

   У подальшому Мінрегіон України затвердить загальний перелік всіх об’єктів своїм наказом. Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації висловлює слова подяки представникам органів місцевої влади за спільну співпрацю в питаннях підготовки документів для будівництва нових об’єктів охорони здоров’я області.