Прес-центр6 квітня 2018, 08:04

Брифінг з нагоди Всесвітнього дня здоров’я

5 квітня, за ініціативи Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Українського лікарського товариства Луганщини відбувся брифінг з нагоди Всесвітнього дня здоров’я.

У роботі брифінгу взяли участь: голова Українського лікарського товариства Луганщини Шведюк С.В., головний лікар Луганського наркологічного диспансеру Овчаренко МО., головний спеціаліст з акушерства та гінекології Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сазонова І.Є. В процесі обговорення було наголошено, що кожного року 7 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день здоров’я. Темою Всесвітнього дня здоров’я у 2018 році визначено загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди, а гаслом - «Здоров’я для всіх».

Найголовнішими особами, що пропагують здоровий спосіб життя в нашому регіоні є ті мешканці області, які регулярно та постійно займаються як олімпійськими видами спорту (біля 8 тисяч осіб в області), так і не олімпійськими видами спорту (біля 4 тисяч осіб). Крім того, до цієї когорти треба віднести більше 7 тисяч осіб – учнів дитячих юнацьких спортивних шкіл та шкіл вищої майстерності. З метою динамічного спостереження за станом здоров’я осіб, які регулярно займаються фізичною культурою та приймають участь у спортивних змаганнях в області створено відповідну функціонально-організаційну структуру до складу якої увійшли – лікарі міських та районних лікарень, відповідальні за моніторинг та спостереження за станом здоров’я вищезазначених осіб на чолі з фахівцями відділення лікувальної фізкультури та спортивної медицини Луганської обласної клінічної лікарні (пл. Перемоги, 2/112, м. Сєвєродонецьк) Штат обласного відділення налічує 4 лікаря та 7 працівників, як молодшого медичного так і технічного персоналу. Цей структурний підрозділ Луганської обласної клінічної лікарні укомплектовано всім необхідним медичним обладнанням (на придбання якого освоєно 453 тис грн обласного бюджету). Працівники відділення тісно співпрацюють з міськими та районними фахівцями – лікарями відповідальними за моніторинг та спостереження за станом здоров’я осіб, які регулярно займаються фізичною культурою і приймають участь у спортивних змаганнях. За 2018 рік спеціалісти відділення разом з міськими та районними фахівцями здійснили 4189 поглиблених медичних оглядів як фізкультурників, так і спортсменів. З метою укріплення стану здоров’я медична спільнота Луганщини закликає всіх мешканців області відмовитися від шкідливих звичок та дотримуватися здорового та активного способу життя. Тільки разом з Вами лікарі області зможуть подолати більшу частину хвороб, які значно скорочують середню тривалість життя та суттєво погіршують його якість.