Прес-центр21 серпня 2018, 14:08

ЛІКАР ДЛЯ КОЖНОЇ СІМ’Ї

   З метою створення умов для укладання з пацієнтами декларацій про надання медичних послуг з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами станом на сьогоднішній день підключено до мережі Інтернет 102 лікарські амбулаторії (із загальної їх кількості 133).

   Вживаються заходи щодо забезпечення робочих місць лікарів (які ведуть амбулаторний прийом у закладах первинної ланки) комп’ютерною технікою, при потребі 295 комп’ютерів, в наявності на робочих місцях вищезазначених спеціалістів 224 комп’ютери.

   У всіх Центрах ПМСД відповідальними за забезпечення процесу укладання з пацієнтами декларацій – визначено головних лікарів цих закладів.

   Лідерами з підписання декларацій є Центри ПМСД в таких містах, як Сєвєродонецьк, Лисичанськ, та в таких районах, як Сватівський, Білокуракинський, Старобільський та Біловодський.

   На сьогодні до електронної системи охорони здоров’я eHealth підключено всі 16 ЦПМСД області, а з Національною службою здоров’я України уклали угоду на медичне забезпечення населення, яке мешкає на підвідомчій території, на жаль, всього 4 Центри первинної медико-санітарної допомоги  (неприбуткових підприємства), а саме: Сєвєродонецький, Біловодський, Попаснянський та Троїцький.

   Низка Центрів первинної медико-санітарної допомоги міст (мм Лисичанськ, Рубіжне) та районів (Міловський, Новопсковський, Сватівський, Старобільський, Станично-Луганський, Білокуракинський) області, які рішеннями місцевих рад було реорганізовано у комунальні неприбуткові підприємства до теперішнього часу ще не підготували та не надали пакет документів на адресу Національної служби здоров’я України для укладання з нею угоди на медичне обслуговування населення.

   Цю роботу слід провести якнайшвидше за для того, щоб з жовтня поточного року вже можна було б отримувати від Національної служби здоров’я України кошти за проведену роботу щодо медичного обслуговування населення підвідомчих територій. 

   Робота щодо подальшої комп’ютеризації робочих місць лікарів амбулаторій, які ведуть прийом  пацієнтів в містах та районах області триває.