Прес-центр26 червня 2017, 09:06

Обласна науково-практична конференція неонатологів на тему «Особливості використання екзогенного сурфактанту у передчасно народжених дітей»

22 червня 2017 року об 11.00 в конференц-залі Луганської обласної дитячої клінічної лікарні (далі ЛОДКЛ) за підтримки фармацевтичної компанії «AbbVie Biopfarmceuticals GmbH» відбулась обласна науково-практична конференція неонатологів на тему «Особливості використання екзогенного сурфактанту у передчасно народжених дітей».

Конференція, в якій брали участь 37 учасників - представників кожного пологового відділення та відділень патології новонароджених, інтерни з міст і районів Луганської області, лікарі та старші медичні сестри ЛОДКЛ, розпочалась вітальним словом заступника начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню – начальника відділу з організації надання медичної допомоги дітям та матерям ДОЗ ЛОДА Карпенко Іллони Миколаївни.

На високому науковому рівні доповіла про «Неврологичний статус передчасно народжених дітей» завідуюча неврологічним відділенням ЛОДКЛ, к.м.н., доцент, заслужений лікар України, Померанцева Тетяна Іванівна. Під час доповіді відбулось живе спілкування з батьками і дітьми різного віку, які передчасно народились та спостерігаються у відділенні для дітей з ураженням ЦНС та порушенням психіки ЛОДКЛ. Тетяна Іванівна зацікавила присутніх результатами сучасного підходу до профілактики та лікування неврологічних патологій передчасно народжених дітей.

Завідуюча ВІТН ПЦ ЛОКЛ, обласний неонатолог Бражнікова Тетяна Олександрівна доповіла присутнім про «Сучасні підходи до реанімації передчасно народжених дітей» та надала методичні рекомендації з встановлення та догляду за периферичними венозними катетерами. Тетяна Олександрівна наочно довела та продемонструвала на фотослайдах, що використання периферичного венозного катетера під час реанімації передчасно народжених дітей у кувезах мінімізує інфікування дитини та підвищує виходжуваність маловагових дітей. Тетяна Олександрівна зацікавила медиків досвідом сучасного підходу ВІТН ПЦ ЛОКЛ по реанімації та збереженню повноцінного здоров’я передчасно народжених маловагових дітей.

Доповідь к.м.н., завідуючого реанімаційного відділення новонароджених  міського перинатального центру, м. Харьків, Солошенка Ігоря Володимировича «Препараты экзогенного сурфактанта в профилактике и лечении РДС у преждевременно рожденных детей» супроводжувалась наочною фото-демонстрацією з Харківського перинатального центру про високі результати профілактики і лікування РДС у передчасно народжених дітей.

Від фармацевтичної компанії «AbbVie Biopfarmceuticals GmbH» було розподілено між лікарями-неонатологами журнал «Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина» та «Посібник для дитячих медичних сестер відділень новонароджених». Також було запропоновано й інші флаєри з фармацевтичною продукцією, де можна ознайомитись із препаратами нового покоління, використовуючи сучасні підходи до реанімації передчасно народжених дітей.

Наприкінці науково-практичної конференції відбулось вручення посвідчень новим членам Асоціації неонатологів України.

Організаційно-методичний відділ ЛОДКЛ