Прес-центр24 жовтня 2018, 15:10

Про Луганську обласну дитячу клінічну лікарню (м. Лисичанськ)

На минулому тижні (18 жовтня 2018 року) директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації відвідав Луганську обласну дитячу клінічну лікарню (м. Лисичанськ), де ознайомився з роботою трьох відділень (планової хірургії, екстреної хірургії та ендоскопії), які повністю відновили свою роботу на території області, підконтрольній українській владі.

Ці відділення укомплектовано необхідним високовартісним медичним обладнанням, в їх структурі функціонує три операційних відповідного профілю.

Всього в лікарні сьогодні 14 стаціонарних відділень (ліжок терапевтичного профілю – 125, хірургічного профілю – 121, ліжок у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії – 12, у реанімації новонароджених – 3) за 18 профілями, 7 допоміжних відділень діагностики та відновлювального лікування і консультативне поліклінічне відділення.

Служба планово-консультативної та екстреної медичної допомоги дітям функціонує  шляхом організації виїздів реанімобіля з лікарськими бригадами до лікувальних закладів міст та районів області.

В лікарні сьогодні 514 працівників (51 лікар, 207 осіб молодшого медичного персоналу з медичною освітою, 37 спеціалістів, 130 осіб медичного персоналу без медичної освіти та 89 працівників допоміжних служб).

На проведення ремонтних робіт в лікарні протягом останніх років освоєно 68 млн грн, а на придбання медичного обладнання 140 млн грн.

Заходи щодо подальшого вдосконалення роботи лікарні тривають.