Прес-центр29 жовтня 2018, 14:10

Про співпрацю медичної служби Луганщини зі спеціалістами Литовської Республіки

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський на минулому тижні (26.10.2018) провів робочу зустріч з делегацією лікарів – психоневрологів Литовської Республіки на чолі з керівником Вільнюського Центру психічного здоров’я Мартіносом Марцинкявіцусом.

Захід проведено у рамках реалізації спільного проекту МОЗ України та Міністерства хорони здоров’я Литовської Республіки.

Відбувся плідний обмін досвідом роботи зі створення мультидисциплінарних команд та освоєння новітніх лікувально-діагностичних та психотерапевтичних методик. Підписано меморандум про подальше співробітництво в рамках підготовки спеціалістів з питань психосоціальної реабілітації пацієнтів із посттравматичними стресовими розладами.

Делегація спеціалістів Литовської Республіки ознайомилася з роботою Луганської обласного центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни (м. Рубіжне) та відвідала Сватівську обласну психіатричну лікарню.

Довідково: За 2017-2018 роки у лікувальних закладах Литовської Республіки пройшли навчання наші спеціалісти - 30 лікарів – психіатрів, медичних психологів та молодших медичних працівників з медичною освітою. За цей же період спеціалісти Литовської Республіки тричі проводили в нашому регіоні навчальні семінари-тренінги для спеціалістів Луганщини.

Робота щодо вдосконалення медичної допомоги учасникам ООС у лікувальних закладах області – триває.