Прес-центр28 серпня 2018, 16:08

Щодо відключення Сєверодонецького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію та Луганського обласного будинку дитини № 2 від електропостачання

   Адміністрація Сєверодонецького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію повідомляє, що заявлена ТОВ «ЛЕО» на веб-сайтах інформація про заборгованість закладу перед постачальником електроенергії у сумі 260 тис. грн. не відповідає дійсності.

   Згідно наданого рахунку від 13.08.2018 року нарахована загальна сума 158880,82грн., у серпні 2018року Сєверодонецьким обласним дитячим протитуберкульозним санаторієм було сплачено 39387,04грн. за спожиту електроенергію. Тобто реальна сума боргу, 119493,78грн., складається з інфляції, пені та перевищення договірних величин споживання, які накопичувалися протягом попередніх років, коли рахунки ТОВ «ЛЕО» були заблоковані та СОДПТС не мав змоги сплатити за спожиту електроенергію.

   З 2017 року адміністрація закладу неодноразово зверталася до представників ТОВ «ЛЕО» з проханням переглянути договірні величини задля запобігання зростання заборгованості, але жодної відповіді отримано не було. Зростання споживання обсягу електроенергії зумовлено функціонуванням двох дитячих закладів, які працюють цілодобово і з 2014 року залишилися єдиними спеціалізованими закладу свого профілю на території, підконтрольній Українській владі.

   Шляхом переговорів з ТОВ «ЛЕО» із залученням Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної військово-цивільної адміністрації досягнено ряд домовленостей, які дозволили вирішити питання з відновлення електропостачання двох закладів у повному обсязі.