Прес-центр13 грудня 2018, 16:12

У м. Сєвєродонецьку, 8 грудня, було проведено дискусію про стан реалізації медичної реформи в Луганській області

У м. Сєвєродонецьку, 8 грудня, було проведено дискусію про стан реалізації медичної реформи в Луганській області, метою якої було знайти спільну мову між представниками засобів масової інформації та спеціалістами медичної служби області з огляду на проведення реформи, допомогти нівелювати міфи та страхи, що несуть у собі зміни в медичній галузі. Від Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації у вищезазначеному заході прийняв участь експерт за напрямом «Реформування медичної галузі в частині первинної медичної допомоги», головний лікар комунального неприбуткового підприємства «Кремінський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Андрійчук.

Станом на сьогоднішній день чотири комунальних неприбуткових підприємства (Біловодське, Попаснянське, Троїцьке та Сєвєродонецьке), які надають первинну медико-санітарну допомогу уклали угоди з Національною службою здоров’я України (ділі – НСЗУ) на медичне обслуговування населення, яке мешкає на підвідомчій території. 

Ще три підприємства (Новопсковське, Сватівське, Рубіжанське) направили пакет документів на адресу НСЗУ, яка розглянула матеріали, недоліків не виявила, але інформацію щодо згоди на укладання угоди на адресу підприємств не направила.

Крім того, два підприємства (Новоайдарське, Лисичанське № 1) також направили відповідні документи на адресу НСЗУ,  де виявлено недоліки над усуненням яких керівництво цих підприємств працює на цей час.

В стані обробки спеціалістами НСЗУ перебуває пакет документів Старобільського підприємства.

Таким чином, із 17 підприємств, найближчим часом ще 6 підприємств укладуть угоди з НСЗУ.

7 підприємств, такі як Білокуракинське, Кремінське, Марківське, Міловське, Станично-Луганське, Лисичанське № 2 та Нижньодуванське станом на сьогодні вживають заходів щодо підготовки відповідних документів для укладання угоди с НСЗУ, але є сумніви, що всі вони до 17.12.2018 встигнуть їх направити на адресу вищезазначеної служби. 

У зв’язку з вищевикладеним Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації вийшов з ініціативою до виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Філя С.О. щодо направлення клопотання на адресу МОЗ України та НСЗУ за його підписом, із пропозицією продовження терміну прийому документів для вищезгаданих комунальних підприємств нашого регіону.

Висловлюємо подяку Центру політичних студій та аналітики за організацію та запрошення до участі у дискусії. Сподіваємося, що наша спільна праця у цьому напрямку надасть змогу розвіяти міфи та усунути страхи серед мешканців області, які були ініційовані у зв’язку зі змінами в медичній галузі.