Прес-центр10 грудня 2018, 15:12

У місті Києві 7 грудня відбулася друга конференція з сімейно-орієнтованої медицини, організаторами якої виступила Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні та Міністерство охорони здоров'я України.

В рамках заходу обговорювалися питання залучення родини в лікувальний процес та проведено дискусію на тему: «Що працює в інших країнах – чи працюватиме в Україні? Чи готові медичні працівники і самі родини до залучення, чи потрібно їх спонукати? Медичні, психологічні, комунікаційні та організаційні виклики».

В обговоренні прийняли участь головний лікар Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України Володимир Жовнір, головний лікар Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» Ірина Садов´як, головний лікар Луганської обласної клінічної лікарні Світлана Ошеко та головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця.

Професор Лінда Франк із департаменту сімейного догляду в медицині, Каліфорнійський університет (Сан-Франциско) поділилася досвідом залучення батьків у лікувальний процес в американських клініках та зазначила практичні переваги для медичних працівників і пацієнта з коротко- і довготерміновими наслідками.