Прес-центр11 грудня 2018, 13:12

За підтримки ВООЗ в Луганській області здійснено проект з інфекційного контролю для лікарень ІІІ рівня

Координатором проекту від Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації виступила начальник відділу з організації надання медичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Верескун Т.В.

На першому етапі проекту було обстежено матеріально-технічну базу Луганської обласної клінічної лікарні та Луганської обласної дитячої клінічної лікарні.
З урахуванням конструктивних особливостей будівлі (наявність дерев’яних перекриттів між поверхами лікувального корпусу Лисичанської міської лікарні ім. Титова, в якому розташовано травматологічне відділення Луганської обласної клінічної лікарні) та вимог правил щодо безпечної експлуатації посудин, які працюють під тиском комісійно (групою експертів ВООЗ) було прийнято рішення та підготовлено висновок проекту щодо встановлення двох автоклавів у приміщеннях, які на цей час відведено для потреб Луганської обласної дитячої клінічної лікарні.

На другому етапі проекту біло проведено тренінг з інфекційного контролю для головних медсестер та працівників закладів охорони здоров’я.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації висловлює свою подяку керівництву та представникам ВООЗ за надану допомогу, адже дотримання правил та вимог з інфекційного контролю в роботі, за допомогою експлуатації встановленого високовартісного обладнання буде сприяти зниженню ризику післяопераційних ускладнень та значно скоротить терміни лікування післяопераційних хворих, серед дітей.

ВООЗ працює над вдосконаленням інфекційного контролю на сході України