Прес-центр16 березня 2017, 16:03

Ефективність забезпечення прав та найкращих інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

15 березня 2017 року в м. Сєвєродонецьк відбулася обласна нарада «Ефективність забезпечення прав та найкращих інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2016 році й визначення пріоритетних напрямів діяльності на 2017 рік».

         Захід проведено за участю начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад Луганської області.

         Серед запрошених були представники Луганського обласного центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді, Міжнародної благодійної організації "Благодійний фонд "СОС Дитячі містечка"

Під час заходу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Р.В. розповіла про реалізацію державної політики соціального захисту дітей на Луганщині.

Присутні дізналися про останні зміни в діяльності мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Фахівець управління державної міграційного служби у Луганській області ознайомила присутніх  з процедурою реєстрації актів громадянського стану, як  отримати, відновити або змінити свідоцтво про народження дитини, паспорт.

         Директор Міжнародної благодійної організації "Благодійний фонд "СОС Дитячі містечка"  в Луганській області   презентувала проект соціальної підтримки сімей та соціального захисту дітей, якій реалізується на території області.

 

Наприкінці заходу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна підкреслила, що соціальна підтримка та захист дітей є пріоритетним напрямком діяльності влади Луганщини всіх рівнів.