Прес-центр24 жовтня 2018, 11:10

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації відвідала Сватівський та Кремінські райони

23 жовтня начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Р.В. відвідала Сватівський та Кремінські райони.

В Сватівському районі Раїса Родіна разом із керівником районної служби у справах дітей взяла участь у тренінгу, організованому представниками уповноваженого Верховної ради України з прав людини «Навчання шкільних омбудсменів». Метою заходу стало ознайомлення дітей у віці до 14 років з аспектами міжнародного та національного законодавства з питань захисту прав дитини, поширення знань щодо механізмів їх захисту.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації зустрілась з головою Сватівської райдержадміністрації Мухтаровим Д.Х. та заступником голови Кремінської райдержадміністрації Махурою Л. М. 

Увагу представників районної влади Сватівського району було акцентовано на необхідності вирішення ситуації, що склалася в районі навколо надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

В  Кремінському районі було наголошено на необхідності розвитку альтернативних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Однією з нових таких форм є малий груповий будинок, метою діяльності якого є забезпечення індивідуальних потреб дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом їх догляду та виховання в умовах, максимально наближених до сімейних, організація надання їм комплексу необхідних послуг у громаді, сприяння поверненню в сімейне середовище, адаптації до самостійного життя.

Окрім цього з представниками місцевої влади обох районів було обговорено питання раціонального використання субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт та  осіб з їх числа.

«Дуже важливо розуміти, що  уся «дитяча» політика – це робота району. Захист прав дітей був та залишається пріоритетом держави та місцевої влади» - зауважила наприкінці зустрічі Раїса Родіна.