Прес-центр28 грудня 2017, 15:12

Новорічний подарунок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Сьогодні, 28 грудня, у Рубіжному напередодні Нового року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав ключі від соціальних квартир трьом дівчатам з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

«Забезпечення житлом представників таких дітей є пріоритетом нашої роботи. Крім держави, подбати про них нікому. Дякую всім працівникам центральних та місцевих органів державної влади, соціальних служб, які живуть з турботою про найбільш незахищених громадян», – наголосив Юрій Гарбуз.

Усього в Рубіжному придбано сім соціальних квартир для семи дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, на які було виділено субвенцію з державного бюджету у розмірі 1377,100 тис. гривень.

Субвенцію з державного бюджету області виділено на придбання 10 будинків та 14 квартир. Планується забезпечити соціальним житлом 26 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Станом на кінець грудня укладено договори купівлі-продажу на шість житлових будинків та 14 квартир.

Слід зазначити, що раніше обласною Комісією з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету, були прийняті рішення стосовно розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.

Загальна сума виділених коштів на придбання соціального житла становить 5591,095 тис. гривень.

До речі, для Вікторії Калюжної квартира стала ще й подарунком до Дня народження, який дівчина відзначає завтра.