Прес-центр22 червня 2018, 15:06

Робоча нарада з питань надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

У м. Сєвєродонецьку проведено робочу нараду з питань надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. У нараді прийняли участь директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Колбаса Руслан Сергійович та начальник відділу нормативного забезпечення управління профілактики соціального сирітства Галайдюк Вікторія Вікторівна.

За участю начальників служб у справах дітей та директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міськвиконкомів, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад Луганської області було обговорено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 р. № 268 та постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866, які регулюють ведення справ та порядок надання вищезазначеного статусу.

За підсумками наради було надано рекомендації щодо порядку надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а саме:

- за фактами отримання поранення, контузії, каліцтва;

- за фактами фізичного, сексуального, психологічного насильства;

- за фактами  викрадення або незаконного вивезення за межі України;

- за фактами  залучення до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;

- за фактами  незаконного утримання, у тому числі в полоні.

За отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів звертатися до служб у справах дітей міськвиконкомів, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад.