Прес-центр10 жовтня 2018, 15:10

СЕРІЯ ТРЕНІНГІВ З ОЦІНКИ ПОТРЕБ ГРОМАДИ В НАДАННІ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ.

В рамках реалізації угоди про співпрацю між Луганської облдержадміністрацією та МБО «СОС Дитячі містечка Україна» щодо реалізації у Луганській області Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та права дитини на виховання в сім’ї відбудеться серія триденних секторальних тренінгів на тему «Оцінка потреб громади в наданні соціальних послуг сім’ям з дітьми». До участі у тренінгу запрошені представники служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділів освіти, закладів охорони, інтернатних закладів та місцевих громадських організацій, які надають послуги сім’ям з дітьми на території міст, районів та об’єднаних територіальних громад області.

10-12 жовтня 2018 стартував перший тренінг,  учасниками якого стали суб’єкти соціальної роботи міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк. На початку заходу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна акцентувала увагу присутніх на законодавчих змінах відносно функцій та повноважень громад щодо надання послуг сім’ям з дітьми.

Під час тренінгу учасники розглядатимуть питання реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, запровадження патронату над дитиною, як альтернативи інституційному догляду дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; визначення потреб громади у соціальних послугах сім’ям з дітьми.