Прес-центр28 вересня 2018, 18:09

У Луганській області відзначили День усиновлення

З нагоди цього свята, який відзначається 30 вересня, у Сєвєродонецькому міському Палаці культури відбувся урочистий захід за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

Почесні грамоти облдержадміністрації було вручено батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу, прийомним батькам, опікунам.

Також начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна передала Грамотами Міністерства соціальної політики України начальнику служби у справах дітей Попаснянської райдержадміністрації Наталії Клименко та матері-виховательці дитячого будинку сімейного типу з Білокуракинського району Ользі Подгайко.

Діти отримали іграшки та солодкі подарунки.

Після закінчення святкового заходу усі присутні взяли участь у Всеукраїнській акції-флешмобу «Усиновлення – це любов назавжди», спрямованої на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування.

Слід зазначити, що сьогодні в області функціонує 16 дитячих будинків сімейного типу і 84 прийомні сім ї, в яких виховується 265 дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, 1051 дитина виховується під опікою, піклуванням. Протягом року 28 дітей усиновлено.