Прес-центр5 червня 2018, 18:06

В Україні замість інтернатів для сиріт з'являться сімейні будинки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України працює над розробкою типових проектів будівництва сімейних будинків нового типу для дітей-сиріт в рамках спільного проекту з Адміністрацією президента України, Міністерством соціальної політики України та Благодійним фондом Порошенко, і будівництво 600 таких закладів зможе забезпечити житлом і сім'єю близько 6000 дітей-сиріт, які проживають сьогодні в Україні, - заявив заступник глави Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе.

«Протягом місяця плануємо доопрацювати існуючий проект і видати його вже разом з робочою документацією для регіонів. Протягом цього часу на місцях має бути все підготовлено: знайдено відповідне місце для розміщення нового об'єкта і розпочато відведення земельної ділянки. Питання розташування майбутніх будівель дуже важливий, адже для дітей повинні бути створені всі комфортні умови, тому потрібно, щоб поруч обов'язково були дитячий сад, школа, медичний заклад і т.д. Для початку плануємо побудувати 24 сімейних будинку нового типу, по одному в кожній в області », - повідомив заступник міністра у себе в Facebook-сторінці.

Парцхаладзе також відзначив, що існуючі умови, в яких сьогодні проживають діти-сироти, є вкрай плачевними. «За статистикою кожні 3 дні в інтернатах вмирає 1 дитина. 90% випускників таких закладів виростають повністю не адаптованими до життя в суспільстві, 50% - схильні до скоєння злочинів, 23% стають бездомними, 14% - здійснюють самогубство. Кожна дитина заслуговує сім'ю і турботу. Тут неможливо бути байдужими », - зазначив заступник міністра.

Також стало відомо, що Мінрегіонбуд працює і над вдосконаленням практичних рекомендацій для регіонів з будівництва сучасних сімейних будинків для дітей-сиріт на місцях. Вони міститимуть вимоги до матеріалів, внутрішнього оздоблення, опису обладнання та меблів, а також варіанти планувальних рішень.

Джерело:http://hubs.ua/authority/v-ukraine-vmesto-internatov-dlya-sirot-poyavyat...