Прес-центр4 жовтня 2018, 15:10

Відвідування родин, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У вівторок 2 жовтня, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Р.В. відвідала дитячі будинки сімейного типу та прийомну сім’ю які функціонують на території м. Лисичанськ.

Візит у сім’ї  батьків-вихователів та прийомних батьків здійснено з метою перевірки умов утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Спільно з начальником служби у справах дітей Лисичанської міської ради Логвіненко С.В. Раїса Родіна завітала до дитячих будинків сімейного типу Закірових, Ковріженко та прийомної сім’ї Голдан. Зазначені родини вже не один рік виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час візиту Родіна Р. оглянула приміщення будинків, поспілкувалася з дітьми та вручила їм подарунки.

Керівник служби у справах дітей облдержадміністрації зазначила що батьки-вихователі та прийомні батьки з розумінням та чуйністю ставляться до прийомних дітей, сприяють їх всебічному та гармонійному розвитку. Основні життєві потреби дітей та належні побутові умови в дитячих будинках сімейного типу та прийомній сім’ї забезпечені.

Начальник служби у справах дітей Лисичанської міської ради Логвіненко С.В. поінформувала що на території міста створено та функціонує 2 дитячих будинка сімейного типу, 7 прийомних сімей в яких проживає 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Найближчим часом планується створити ще один дитячий будинок сімейного типу та прийомну сім’ю.

Дитячі будинки сімейного типу є однією з найкращих форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Саме така форма виховання дає можливість рідним братам та сестрам зберегти родинні стосунки, проживати та виховуватися разом у доброзичливій сімейній атмосфері.