Прес-центр12 квітня 2017, 10:04

Захист прав дитини на виховання в сімейному оточенні є одним із ключових національних пріоритетів України.

В Україні щороку сиротіє та залишається без батьківського піклування багато дітей, і хоча частина з них залишається в родинному колі, проте дехто все ж поповнює заклади інтернатного типу, які ніколи не зможуть замінити дитині сім’ю.

Вітчизняний досвід влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, засвідчує поступову відмову України як держави, від інтернатних форм їх влаштування, орієнтацію на створення та підтримку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В регіоні продовжується робота щодо  влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї громадян України.

На кінець 2016 року в області функціонувало 12 дитячих будинків сімейного типу 88 прийомних сімей в яких виховувалося  239 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В І кварталі поточного року вже створено два дитячих будинки сімейного типу в містах Лисичанськ та Рубіжне, дві прийомні сім ї в Креміінському та Новопсковському районах, на виховання влаштовано 14 дітей.

Лише у сім’ї дитина може розкритися, мріяти, відчувати захист.   Саме родина дає можливість дитині сформуватись як повноцінній особистості.