Прес-центр19 вересня 2018, 11:09

Заходи до Дня усиновлення

30 вересня, в день великого православного свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна святкує День усиновлення. І це дуже символічно, оскільки сім’ї, приймаючи дитину, дарують їй родину, а разом з нею любов, віру та надію на щасливе життя.

Усиновлення — це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, дорога, яка веде до щастя  і дитину,  і дорослого.

День усиновлення в Україні є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки. Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий: одні – усиновлять, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть фахову консультацію тим, хто виявив бажання усиновити.

28.09.2018 об 11.00  за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Хіміків, 28, міський Палац Культури, відбудеться обласне свято з нагоди  Дня Усиновлення - урочиста церемонія нагородженя усиновлювачів, прийомних батьків, батьків – вихователів, опікунів, піклувальників, працівників служб у справах дітей за участю керівництва області.

Також 28.09.2018 о 12.00 заплановано проведення Всеукраїнської акції - флешмобу «Усиновлення – це любов назавжди», спрямованої на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування громадян  про маленьких українців, які виховуються в інтернатних закладах і очікують на усиновлення.

30.09.2018  о 16.00   в рамках реалізації спільного проекту служби у справах дітей облдержадміністрації та обласної державної  телерадіокомпанії  «Кожне життя - надія, кожній дитині –родину» планується  проведення   телепередачі з нагоди  Дня усиновлення, в якій  візьмуть участь опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, які мають позитивний досвід виховання дітей, а також діти, які мають правові підстави для влаштування в сім’ї громадян України.