Прес-центр5 червня 2018, 16:06

Засідання робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

05 травня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Лішик О.П. відбулась нарада з питань деінституалізації інтернатних закладів,  у якій взяли участь члени робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

На засіданні  заступник голови облдержадміністрації Лішик О.П. зазначила, що на рівні держави робота вже розпочата в даному напрямку, прийнято «Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 – 2026 рр.» та План реалізації її першого етапу. На сьогодні створено Національний офіс з реформи деінституалізації при Уповноваженому Президента України з прав дитини. Координатором цієї реформи виступає Міністерство соціальної політики.

Протягом грудня 2017 р. – березня 2018 р. було організовано збір інформації з питань про становище дітей у районах, містах, об’єднаних територіальних громадах, а також проведено інвентаризацію освітніх, медичних, реабілітаційних послуг, які надаються дітям та сім’ям з дітьми. Проведено моніторинг закладів інституційного догляду та виховання дітей.

Під час наради обговорено найбільш важливі аспекти проведення реформи щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

За результатами наради досягнуто домовленості про розробку та затвердження регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Луганській області.