Прес-центр11 липня 2017, 10:07

Для розширення ефірного мовлення на сході країни додатково прораховано понад 120 частот

З початку проведення АТО Департамент радіослужби Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) додатково прорахував 122 частоти для радіо- та телевізійного мовлення на території Луганської та Донецької областей, інформує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Зокрема, 85 з них – для FM-радіо, 34 – для аналогового телевізійного мовлення та 3 – для цифрового наземного телевізійного мовлення. Ці ж завдання будуть пріоритетними і в подальшому. Про це розповів Євген Мирзаков, директор з питань радіочастотних присвоєнь УДЦР.

Він відзначив, що всі роботи на прорахунок частот для розширення ефірного мовлення на сході країні здійснюються на замовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Робота держпідприємства вкрай важлива для мешканців Сходу країни, а особливо для населення тимчасово окупованих територій. УДЦР у стислі терміни відпрацьовує завдання, аби пришвидшити процес надання висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом.