Прес-центр8 червня 2018, 15:06

Доведено: українське телебачення дивляться не тільки у Станиці Луганській, а й на непідконтрольній території

Українські канали: «UА:Перший», «1+1», «ICTV», «ІНТЕР», «К-1», «Україна», «Ентер-фільм», «НТН» Національного мультиплексу МХ-1 вільно приймаються у Станично-Луганському районі на 23 ТВК, а «5 канал», «Прямий», «Перший Західний», «UA:TV», «UA:Донбас» та «Zik», які транслюються на 40 ТВК, доступні й на непідконтрольній українській владі території.

Сигнал вільно приймається навіть антенами, не налаштованими на РТС у с. Бахмутівка. Обласне ФМ-радіо «Пульс» мовить на частоті 95,8 МГц.

Про це повідомив директор КП «Інноваційно-інформаційний центр» Дмитро Сурженко.

Він акцентував, що на захопленому терористами частотному ресурсі з окупованих територій ведеться трансляція російських та сепаратистських каналів, які частково приймаються у «сірій зоні». Проте, вже розпочато роботи по встановленню на новоайдарській РТС ще чотирьох передавальних антен, що суттєво покращить ситуацію з розповсюдженням сигналу національних мовників.

На виконання доручення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза підприємством проведено вимірювання якості прийому телесигналу, який транслюється з нової телевежі поблизу с. Бахмутівка Новоайдарського району.

Вимірювання здійснювались 4 червня 2018 року супутниковим/телевізійним аналізатором Promax RANGERNeo 2 (s/n 010167478) з логоперіодичною антеною КПІ-Т2 (висота розміщення антени – 9 м). Місце розташування обладнання: смт Станиця Луганська.

Слід відзначити, що після введення РТС в експлуатацію охоплення населення підконтрольних територій сигналом цифрового телебачення збільшилось у 4,5 рази, українських радіостанцій – більш ніж удвічі.