Прес-центр8 серпня 2008, 15:08

Голова постійної комісії з суспільно-політичних питань Громадської ради при облдержадміністрації Геннадій Кононенко взяв участь у засіданні «круглого столу» в Клубі Кабінету Міністрів України

31 липня 2008 року в Клубі Кабінету Міністрів України відбулася зустріч представників громадських рад при центральних та місцевих органах виконавчої влади, які діють відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2004 року № 1378. Захід було організовано Секретаріатом Кабінету Міністрів спільно з громадською організацією «Фонд «Європа ХХІ».
Громадську раду при Луганській облдержадміністрації на цьому заході представляв голова постійної комісії з суспільно-політичних питань ради Геннадій Кононенко.
Метою проведення зустрічі був обмін досвідом роботи між представниками громадських рад. Під час зустрічі учасникам також було запропоновано обговорити форми налагодження моніторингу взаємодії громадських рад з органами виконавчої влади, які сприятимуть підвищенню ефективності такої взаємодії.
Однією із форм такого моніторингу, як зазначила Наталія Окша, заступник начальника Управління у зв’язках з громадськістю Секретаріату КМУ, може стати розміщення громадськими радами інформації про свою діяльність, результати співпраці з органами виконавчої влади на урядовому сайті «Громадянське суспільство і влада», що розробляється Секретаріатом Кабінету Міністрів. Цей сайт має стати майданчиком для інформаційної взаємодії громадських рад та висвітленню їх роботи.
Як зазначив Геннадій Кононенко за підсумками засідання, діяльність Громадської ради при Луганській обласній державній адміністрації оцінена позитивно. Учасники «круглого столу» ухвалили рішення направити Кабінетові Міністрів спільний лист з узагальненими за результатами заходу пропозиціями щодо взаємодії з органами виконавчої влади.
 
При підготовці матеріалу використана інформація, розміщена в щомісячному електронному інформаційному бюлетені Секретаріату Кабінету Міністрів України «Діалог».