Прес-центр21 червня 2017, 13:06

Інформаційна безпека Луганщини на розгляді Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики

15 червня у Краматорську відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики. 
За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза на Донеччину вирушила делегація у складі його заступника Ольги Лішик, директора Департаменту масових комунікацій ОДА Олександра Костенка та директора філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція» Андрія Шаповалова.
З доповіддю про стан виконання Рекомендацій Комітету за підсумками засідання 5-7 червня минулого року щодо зміцнення інформаційної безпеки у Луганській області виступила Ольга Лішик. У рамках їх реалізації розпочалось будівництво телевежі. З обласного бюджету на ці цілі виділено 18 млн грн. 
Вона зазначила, що згідно з Програмою розвитку інформаційної сфери у Луганській області на 2016-2018 роки з обласного і місцевого бюджетів, для стимулювання розвитку регіонального виробництва текстового і аудіовізуального контенту виділено більше 30 млн грн з урахуванням будівництва телевежі. На розвиток телеканалу ЛОТ (Філія ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція») виділено 3 млн грн. 
У 18 населених пунктах Станично-Луганського, Попаснянського, Новоайдарського районів розпочато встановлення комплектів трансляції радіосигналу. На зазначені цілі з обласного бюджету виділено 607 тис. грн.
На підтримку комунальних ЗМІ виділено цільове фінансування у сумі 1,5 млн грн на технічне переоснащення.
На сталу роботу обласної газети «Луганщина.ua», яка має наклад 50 тис. примірників і розповсюджується безкоштовно, виділено понад 4,5 млн грн. 
Працює 24 телерадіоорганізації, 10 регіональних редакцій проводового мовлення та 11 провайдерів програмної послуги.
«Рекомендації Комітету, які ми отримали торік, Луганською облдержадміністрацією виконуються у повному обсязі. Для Луганщини, як і для наших сусідів з Донеччини вкрай важливо, забезпечити інформаційну безпеку населення наших регіонів. Всі засоби, які ми втілюємо під час цієї кампанії – це боротьба за серце та розум наших людей», – підсумувала свій виступ Ольга Лішик.