Прес-центр30 червня 2017, 14:06

Колегія Держкомтелерадіо розглянула хід реалізації Закону України щодо реформування друкованих ЗМІ

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 27 червня 2017 року розглянула стан виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та визнала проведену Держкомтелерадіо роботу задовільною. Члени колегії відзначили, що Держкомтелерадіо в межах компетенції здійснює заходи, спрямовані на реалізацію Закону.

Як повідомив начальник управління видавничої справи і преси Олексій Кононеко, Держкомтелерадіо затверджено Порядок формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі. Перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від23.11.2016 № 848.

Крім того, Держкомтелерадіо затверджено Порядок формування Зведеного переліку об’єктів реформування. Розпочате у 2016 році формування переліку продовжується у 2017 році з урахуванням інформації, що надходить від засновників (співзасновників) друкованих засобів масової інформації, що реформуються. На сьогодні у переліку - 690 комунальних і державних  видань, з них  комунальних – 612 видань, 78 - державних.  Результати моніторингу свідчать про те, що станом на 23 червня 2017 року: 60 друкованих ЗМІ та редакцій здійснили перереєстрацію друкованих ЗМІ із збереженням назви, цільового призначення, мови видання, тематичної спрямованості; 127 юридичних осіб перебувають в процесі припинення; 27 реорганізованих комунальних редакцій очікують наразі перереєстрації друкованого ЗМІ; у 36-ти  редакцій,  учасників першого етапу, ще не зібрані відповідні документи для подання державному реєстратору.

Також Держкомтелерадіо розробив проект Порядку надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження та затвердив План заходів, спрямованих на реалізацію Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

8 червня 2017 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроект №6560  «Про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації».

«Розроблені зміни до чинного Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» знімуть головні ризики і проблемні моменти на шляху роздержавлення газет», - наголосив під час засідання перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=250102404&cat_id...