Прес-центр6 жовтня 2016, 11:10

На Луганщині обговорили шляхи розвитку інформаційної сфери в умовах антиукраїнської пропаганди

У рамках засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації та Луганського обласного антикорупційного комітету Департамент масових комунікацій ОДА провів нараду-семінар з головними редакторами районних і міських комунальних друкованих ЗМІ.

Своїм баченням нагальних питань розвитку інформаційної сфери області поділилися заступники директора Департаменту Андрій Зайцев й Альбіна Кушелева.

Так, Андрій Зайцев зауважив, що сьогодні обласна влада повністю відійшла від сумнівної практики минулих років працювати із засобами масової інформації та відповідними структурами місцевих органів влади виключно за так званими «темниками» та політичними уподобаннями.

Але ж, він закликав усіх до відповідальності, бо проти нас розгорнута справжня «інформаційна війна», жертвами якою є наші співгромадяни, що піддалися химерам жорстокої пропаганди.

Заступник директора Департаменту Альбіна Кушелева порадила колегам наповнювати сторінки газет більш цікавими для читача матеріалами про соціально-економічний розвиток їх регіону, області та України в цілому.  

Учасник дискусії, радник голови облдержадміністрації, відомий політолог Віталій Кулик розповів, що до кінця року буде вирішено питання встановлення на контрольованій українською владою території області телевізійної передавальної станції, аби у всіх куточках Луганщини було чути врешті-решт українське мовлення.

Також він повідомив, що за підтримки ПРООН готується спеціальна газета «Вісник переселенця» з корисними порадами та настановами для внутрішньо переміщених осіб.

На турбуючи багатьох запитання, коли все ж таки у виданні «Факти та коментарії. Донбас» з’явиться більш матеріалів про сьогодення Луганщини, Віталій Кулик запевнив, що головний редактор Олександр Швець відгукнувся на звернення луганчан та пообіцяв виправити цю ситуацію.

Нагадаємо, що газета «Факти та коментарі. Донбас» розповсюджується безкоштовно в Луганській області, в першу чергу у населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування.

А ще, головні редактори висловлювали хвилювання, що «Укрпошта» не своєчасно доставляє передплатникам газети. Альбіна Кушелева пообіцяла розібратися з цією ситуацією та узяла вирішення цього питання на контроль.