Прес-центр17 серпня 2008, 16:08

На Луганщині тривають заходи до Дня Державного Прапора України

З метою гідної підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України та 17-ї річниці незалежності України облдержадміністрацією розроблено відповідний План заходів, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 10.07.2008 № 885.
Зокрема, зазначеним планом заходів передбачена церемонія підняття Державного Прапору України 23 серпня п.р. в обласному центрі, в усіх містах та районах області.
З метою виховання у громадян поваги до державних символів України, утвердження національної свідомості та патріотизму в музеях та закладах культури області організовані тематичні виставки, експозиції, усні журнали, присвячені Дню Державного Прапора України. Відповідні заходи проводяться й у дитячих оздоровчих таборах.
Так, в Антрацитівському районі відбулись інформаційні заходи для дітей та підлітків за темою «Державна символіка України» на базі ДОТ «Золотий колос», на базі районного лікувально-оздоровчого табору «Медик», у пришкільному таборі «Сонячний» Іванівської гімназії. Також на базі ДОТ «Золотий колос» проведено вікторину «Автори державної символіки» та спортивні змагання з легкої атлетики, присвячені 17-й річниці незалежності України та Дню Державного Прапора України.
Протягом липня – серпня у центральній міській бібліотеці м. Краснодона працює виставка малюнків «Державний Прапор України» та інформаційна сторінка «Жовто-блакитний колір».
У бібліотеках Марківського району відкриті книжкові виставки, присвячені державній символіці України. Для відпочиваючих у дитячому оздоровчому таборі «Лісова Галявина» проведені виховні години за темою  «Державний Прапор України», вікторини «Що ти знаєш про символи України» та виставка квітів, присвячена Дню Державного Прапора України.
У клубах, бібліотеках м. Сватове організовані зустрічі з депутатами міської ради, тематичні виставки «Моя держава», «Незалежна Україна», виставки декоративно-прикладного мистецтва.
У парку культури м. Брянки організовані конкурс малюнків «Я щасливий, що живу в Україні», святкові виступи селищних клубів.
Бібліотеками Білокуракинського району оформлені постійно діючі книжкові виставки, присвячені історії Державного Прапора. У районному краєзнавчому музеї відкрито експозицію «Наш прапор – наша гордість».
У Перевальському районі проведено конкурс малюнків «Прапор нашої країни», бесіди за темою «Поважай символіку України» (ДОТ «Гірник»), виставка національних державних символів України «Символіка України» (Перевальський районний музей); міні-полиця «Святиня незалежної України» (Дитяча бібліотека); тематична полиця «Символіка України» (Михайлівська селищна бібліотека); міні-виставка «Символіка Незалежної України» (районна бібліотека); історична бесіда «Державна символіка України» (Лісогарівська селищна бібліотека).
8 серпня у Троїцькому районі на стадіоні «Урожай» відбулися спортивні змагання, присвячені Дню Державного Прапора. Учасники змагань підняли Державний Прапор України на стадіоні. У районній бібліотеці відкрито виставку матеріалів про Державний Прапор. У Будинку школярів пройшла вікторина «Що для мене прапор України» та відбувся дитячий концерт «Моя Вітчизна – Україна».  
Обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О.М.Горького 11 серпня п.р. відкрито інформаційну виставку «23 серпня – День Державного Прапора України», 12 серпня – інформаційну виставку «24 серпня – День незалежності України» та інформаційний стенд «Державні символи України».
Цикл бесід та виставок «Державна символіка України» з 11 серпня 2008 року проводять працівники обласного краєзнавчого музею в дитячих оздоровчих таборах регіону.