Прес-центр16 березня 2018, 09:03

Організацію малопотужного FM - мовлення обговорили в райдержадміністрації

В Кремінській райдержадміністрації пройшла нарада за участі заступника голови РДА Лариси Махури, керівника Кремінської телерадіокомпанії «КТВ - ПЛЮС» Вікторії Матвєєвої та інших осіб, в ході якої напрацьовувалась дорожня карта для організації у Кремінському районі малопотужного мовлення 87,5-108 МГц. Зокрема, йшлось про необхідність подання до Національної ради України пакету документів щодо прорахунку відповідної частоти, економічне обґрунтування розвитку каналу мовлення. 
Сьогодні у Луганській області фактично зруйновано систему проводового радіо, яке завжди було одним із найбільш доступних каналів комунікації та базовою складовою системи оповіщення населення на випадок надзвичайних ситуацій. 
За таких умов питання створення ефективного регіонального інформаційного простору набуває важливого значення. Наразі Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ініціює проект «Радіо громад», який передбачає перехід до малопотужного мовлення в FM – діапазоні на базі існуючих районних редакцій проводового мовлення або комунальних засобів масової інформації.