Прес-центр6 лютого 2018, 16:02

Підписано Меморандум про співпрацю в сфері екстреного оповіщення населення

6 лютого  відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством інформаційної політики України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та операторами телекомунікацій України.

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін розповів: «Доктриною інформаційної безпеки на Міністерство інформаційної політики покладено обов’язок розвитку та реформування сфери кризових комунікацій, однією зі складових якої є і національна система екстреного оповіщення. Меморандум про співпрацю між МІП, ДСНС і операторами є дорожньою картою модернізації системи оповіщення про надзвичайні ситуації, яка покликана убезпечити населення та швидко надати йому актуальну інформацію про подальші дії».

Микола Чечоткін, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій, зазначив, що існуюча система оповіщення потребує значного оновлення. «Усім відомий вислів, що поінформований – значить озброєний, тому ми маємо підвищити рівень інформування населення про загрози виникнення надзвичайних ситуацій, хід ліквідації їхніх наслідків і кроки, що здійснює для цього держава», – підкреслив Голова ДСНС.

Директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар Євген Кражан наголосив на значимості Меморандуму, зважаючи на спільну роботу державних органів і всіх мобільних операторів України.

Директор з продажу та абонентського обслуговування Vodafone Євген Булах також зазначив на готовності до співпраці з метою убезпечення громадян України.

Директор з продажів та відносин з клієнтами lifecell Артур Аревшатян, у свою чергу, зауважив: «Меморандум про співпрацю є важливим кроком для розвитку інформаційного суспільства та підвищення інформаційної безпеки українського населення».

Директор Департаменту регуляторного забезпечення Укртелеком Андрій Каленський висловив подяку ДСНС і МІП за долучення до своєчасного оповіщення населення про надзвичайні ситуації та назвав Меморандум першим кроком у довгостроковій співпраці між державними органами й операторами зв’язку.

Зазначимо, підписання Меморандуму має на меті співпрацю в модернізації існуючої системи екстреного оповіщення на державному, регіональному і місцевому рівнях з використанням новітніх інформаційних технологій.

За матеріалами Міністерства інформаційної політики України