Прес-центр1 серпня 2016, 15:08

При Луганській облдержадміністрації почали формувати обласну молодіжну раду

У Сєвєродонецьку в рамках Першого обласного молодіжного форуму «Дорогу молоді Луганщини» сформовано ініціативну групу з 22 осіб, які виявили бажання увійти до складу обласної молодіжної ради при облдержадміністрації.

У форумі взяли участь близько 100 представників молодіжних громадських організацій, місцевої та обласної влади.

«Ми вже давно обговорюємо ідею створення обласної молодіжної ради. Я бачу в залі молодь, яка налаштована рішуче і має бажання діяти та співпрацювати з органами обласної влади. Я радий, що сьогодні ми зробили перші кроки до формування обласної молодіжної ради», – сказав начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов. Він додав, що ініціював ідею створення обласної молодіжної ради при ОДА голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, він готовий співпрацювати з її представниками.

На ініціативну групу лягла відповідальна місія – підготувати своє бачення і стратегію роботи молодіжної ради при облдержадміністрації та до 15 серпня надати свої пропозиції до управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Зазначимо, список представників ініціативної групи може бути доповнено.

Крім цього, у рамках Першого обласного молодіжного форуму «Дорогу молоді Луганщини» відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування та молодіжними громадськими організаціями  Луганщини.

Довідково:

Основною метою Першого обласного молодіжного форуму «Дорогу молоді Луганщини» є створення передумов для організації обласної молодіжної ради при Луганській облдержадміністрації та молодіжних громадських рад при районних адміністраціях та міських радах як діючого інструменту громадського контролю та співпраці місцевої влади з молодіжними організаціями області у сфері молодіжної політики, культури та спорту.

Програма заходу включала виступи молодих громадських лідерів області, презентацію ідей у сферах молодіжної політики, культури та спорту, видатних діячів Луганщини, виступи представників органів місцевого самоврядування, проведення семінару з організаційного розвитку, проведення тренінгу «Інструменти взаємодії із ЗМІ та навички проведення інформаційних кампаній з популяризації молодіжної активності».