Прес-центр3 травня 2018, 14:05

Сьогодні Всесвітній день свободи преси

Щорічно 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в грудні 1993 року.

Ця дата покликана нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, працюють лише для читача, телеглядача чи слухача.

Вільні ЗМІ та вільний доступ до інформації сприяють підвищенню рівня обізнаності людей про стан справ у суспільстві, державі, світі. Таким чином, вони стають активними учасниками соціально-політичних процесів. ЗМІ довіряють, до них прислуховуються та сподіваються на об’єктивність, неупередженість й оперативність.

«Обласна влада створює належні умови для того, щоб засоби масової інформації, які працюють на Луганщині, почувалися вільно та були якісною сполучною ланкою між громадськістю та владою», – наголосив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

Він зауважив, що ми стоїмо на захисті свободи преси та прав журналістів. Одним із здобутків останніх років є демократичність ЗМІ та свобода слова.

Всесвітній день свободи преси є щорічним нагадуванням міжнародній спільноті про те, що свобода преси і свобода вираження думок є основними правами, закріпленими у Загальній декларації прав людини.

Ці права слід відстоювати, оскільки вони є основою демократії і надають реальний вплив на життя людей в усьому світі.

Також зазначимо, що сьогодні, у Всесвітній день свободи преси, ми віддаємо данину пам’яті працівникам засобів масової інформації, які загинули при виконанні своїх професійних обов’язків.