Прес-центр23 серпня 2018, 14:08

Телевежі у Попасній бути! – Кабмін виділив гроші

Кабінет Міністрів України виділив 22,55 млн гривень на будівництво радіотелевізійної передаючої станції у Попаснянському районі, ще 1,2 млн гривень будуть виділені з обласного бюджету як співфінансування проекту. Нова телевежа має бути побудована за рік.

Луганщина увійшла до п’ятірки регіонів-переможців конкурсного відбору серед проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, відповідно до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Будівництво РТС у Попаснянському районі дозволить відновити українське телерадіомовлення не менш 15 українських телеканалів у 60-кілометровій зоні від встановленої станції.

Ще близько 200 тис. українців, що проживають як на частині тимчасово окупованої, так і на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей, отримають доступ до україномовного контенту.

Відповідне розпорядження № 569-р «Про затвердження пропозицій щодо розподілу у 2018 році бюджетних коштів за проектами регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України, що пройшли конкурсний відбір», Кабінет Міністрів України затвердив 22 серпня 2018 року.