Прес-центр17 квітня 2018, 11:04

У Луганській та Донецькій областях необхідно створити суцільний український інформаційний простір, – Сергій Костинський

Будівництво нової РТС та збільшення висоти однієї з діючих веж, правові аспекти розбудови медійних платформ, що мають забезпечити інформаційні потреби громадян та створити систему протидії інформаційній агресії з боку Російської Федерації, обговорювали вчора, 16 квітня, на робочій нараді під головуванням члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сегрія Костинського.

Він поінформував учасників наради, що проекти будівництва радіотрансляційної станції у Попаснянському районі та збільшення висоти однієї з веж, яка має стратегічне  розташування у контексті мовлення на непідконтрольні території, були підтримані Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики. Наразі відбувається етап їхньої практичної реалізації. Водночас, Нацрада всіляко сприятиме підготовці до організації мовлення нових радіостанцій і телеканалів на підконтрольні і окуповані території з діючих веж.

«У Луганській та Донецькій областях необхідно створити суцільний український інформаційний простір. Тому, прийняте принципове рішення про збереження аналогового мовлення для зони проведення антитерористичної операції поряд із запровадженням цифрового», – зазначив Сергій Костинський.

Учасники наради доповіли про стан реалізації в області проекту «Мовлення громад», що забезпечить розвиток системи малопотужного місцевого ФМ-радіомовлення. Тож, за підсумками наради надані доручення Депатраменту масових комунікацій та керівникам територій щодо Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо замовлення радіочастотного ресурсу для міст та районів області.