Прес-центр12 липня 2018, 16:07

В облдержадміністрації обговорили заходи з відзначення чергової річниці визволення міст Луганщини

Сьогодні, 12 липня, в облдержадміністрації відбулась зустріч з нагоди четвертої річниці визволення міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної від незаконних озброєних формувань.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати міських рад, громадські активісті, керівництво Об’єднаного центру військово-цивільного співробітництва.

Серед питань обговорили процедуру подання кандидатур та нагородження осіб, які брали участь у безпосередньому звільнені міст, координацію заходів з відзначення чергової річниці між владою різних рівнів та наповнення їх конкретним змістом, залучення широких верств населення до відзначення річниці визволення.

Крім того, присутні висловились стосовно реалізації на обласному рівні меморіальної політики для увічнення пам’яті героїв, які віддали своє життя за незалежність України, необхідності узгодження подібних практик між волонтерами та органами державної влади, відповідного інформаційного супроводу. Результатом таких обговорень повинна стати регіональна програма з увічнення пам’яті та систематизація заходів на рівні міст і районів.