Прес-центр6 жовтня 2016, 11:10

Юрій Клименко: «За силою негативного впливу на становлення української державності явище корупції друге після Російської агресії»

29 вересня відбулося спільне засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації та Луганського обласного антикорупційного комітету.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, громадські діячі, представники влади.

У рамках засідання основна увага присутніх була зосереджена на проблемах антикорупції: ефективних інструментах застосування її на практиці, а також питаннях розвитку громадянського суспільства.

Юрій Клименко зазначив: «За силою негативного впливу на становлення української державності явище корупції друге після Російської агресії. Саме тому, голова обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз приділяє особливу увагу цьому питанню. Зокрема, при облдержадміністрації створено Антикорупційний комітет, який очолює Павло Лисянський. Ми зацікавлені в тому, щоб був діалог влади з громадами, громадськими організаціями в питаннях боротьби з корупцією».

Учасники заходу ознайомилися з антикорупційним законодавством України, обговорили в доступній формі порядок проведення громадської експертизи діяльності органів влади та громадської антикорупційної експертизи.

Під час засідання увагу членів Координаційної ради акцентовано на проведенні громадських обговорень, залученні громадськості до процесів вивчення громадської думки з питань сприяння розвитку громадянського суспільства, вирішення питань місцевого значення, формування і реалізації регіональної політики.