Прес-центр17 жовтня 2017, 13:10

16 жовтня 2017 року відбулася передача гуманітарної допомоги від Уряду Словаччини через Благодійний фонд «Україна-Словаччина СОС» Луганській обласній дитячій лікарні міста Лисичанськ

16 жовтня 2017 року відбулася передача гуманітарної допомоги від Уряду Словаччини через Благодійний фонд «Україна-Словаччина СОС» Луганській обласній дитячій лікарні міста Лисичанськ.

Представники від Посольства Словаччини та Благодійного фонду «Україна-Словаччина СОС»: Браніслав Галло – другий секретар Посольства Словаччини в Україні, Генріх Прівіцер – третій секретар Посольства Словаччини в Україні, Йозеф Янкович – перший секретар, офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки, керівник Благодійного фонду «Україна-Словаччина СОС» Анна Швачка.

Від Луганської облдержадміністрації були присутні: заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Костянтин Мєшков та заступник Департаменту охорони здоров’я Ольга Рибалка.

Гуманітарна допомога доставлена до Луганської обласної дитячої лікарні міста Лисичанська та буде перерозподілена між трьома лікарнями регіону, доставку яких забезпечить Благодійний фонд «Україна-Словаччина СОС».

Матеріальна гуманітарна допомога вагою більше 10,5 тон, на загальну суму 60 тис. євро. Гуманітарний груз містить усі необхідні витратні матеріали для поточної роботи лікарні від дезінфікуючих засобів та медичних халатів до операційних столів.

Керівник Луганської обласної дитячої лікарні Світлана Ошеко подякувала за всебічну допомогу лікарні та наголосила, що протягом останніх трьох років Словацька Республіка надає допомогу обласній лікарні завдяки якій величезна кількість дітей Луганщини отримали невідкладну медичну допомогу.

Під час зустрічі з представниками Посольства, директору благодійного фонду «Україна-Словаччина СОС» Анні Швачці було передано відзнаку Президента України «За гуманітарну участь у антитерористичній операції».

Також гостям провели екскурсію до нещодавно відкритого відділення для дітей з ураженням центральної нервової системи  та порушенням психіки Луганської обласної дитячої лікарні, де використовується устаткування, яке було надано у попередніх вантажах гуманітарної допомоги зі Словаччини.