Прес-центр22 грудня 2017, 15:12

19-20 грудня 2017 року відбувся Національний Форум «Соціальна згуртованість та громадська безпека»

19-20 грудня 2017 року працівник Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації  Валентина Колесник взяла участь у Національному Форумі «Соціальна згуртованість та громадська безпека», який був організований Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) і відбувся у місті Києві.

Метою проведення Форуму було багатостороннє обговорення, шляхом активного діалогу, наявних результатів співпраці між ПРООН, органами влади та представниками громадянського суспільства в галузі громадської безпеки, соціальної згуртованості та примирення із застосуванням підходів ПРООН, нових стратегічних напрямків у створенні безпечного та сприятливого громадянського середовища для сталого розвитку громад Луганської, Донецької та Житомирської областей.

На урочистому відкритті Форуму від Луганської облдержадміністрації був присутній заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. Він привітав присутніх та наголосив, що тематика Форуму дуже актуальна в умовах сьогодення, адже під час збройного конфлікту на Сході України питання безпеки та соціальної згуртованості визначене керівництвом області, як першочергове.

Під час Форуму були обговорені питання: місцевого розвитку, зокрема, громадської безпеки; ініціативи у сфері суспільної безпеки та соціальної згуртованості, що підтримуються ПРООН у Луганській, Донецькій та Житомирській областях; оглянуто міжнародні практики та досвід щодо втілення стратегій, політики та програм соціальної згуртованості та суспільної безпеки; представлені аналітичні дослідження та досвід роботи у Східній Україні.

Протягом двох днів учасники Форуму вели жваву дискусію із вищезазначених питань, обмінювалися думками та обговорювали подальші перспективи співпраці.