Прес-центр31 жовтня 2017, 17:10

31 жовтня 2017 року у місті Сєвєродонецьку відбулася урочиста церемонія висадження сакур

Сьогодні, 31 жовтня 2017 року у місті Сєвєродонецьку відбулася урочиста церемонія висадження сакур з  нагоди святкування 25-тої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією.

Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз разом з Й.В. Надзвичайним і Повноважним Послом паном Шегекі Сумі та мером міста Сєвєродонецька Валентином Казаковим відкрили церемонію висадження сакур.

На церемонії також були присутні: пан Коджі Цуцуі - перший секретар, керівник відділу економіки, Посольство Японії в Україні;  пані Естер Руїз де Азуа - координатор з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації, Представництво МОМ в Україні; Владислав Курінний - керівник офісу МОМ в Краматорську, Ольга Єршова - спеціаліст зі стабілізації громад, офіс МОМ в Краматорську.

Також від Луганської облдержадміністрації у церемонії брав участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Пан Шегекі Сумі привітав усіх присутніх та розповів, що відносини між Японією та Україною традиційно носять теплий і дружній характер. «Я дуже радий, що символ японської культури з’явиться  на Луганщині та вже по весні ці чудові дерева будуть тішити своєю красою мешканців та гостей міста Сєвєродонецька!» - зазначив пан Посол.

Представники Японії не вперше відвідують Луганщину: від початку військових подій, спричинених російською агресією, Міжнародна організація з Міграції за фінансування Уряду Японії активно допомагає вимушеним переселенцям та громадам, які зазнали наслідків конфлікту у Луганській області: відновлює об’єкти інфраструктури, модернізує обладнання у медичних закладах, надає гуманітарну допомогу.

Японська сакура є втіленням краси і відновлення, а її квітка вважається побажанням успіху, довголіття, радості, щастя та миру. Наразі в Україні вже висаджено сімсот шістдесят дерев сакур, ще двадцять незабаром будуть квітнути в Сєвєродонецьку.

На знак взаємності представникам Посольства запропоновано висадити український національний символ – калину у країні висхідного сонця. Хто знає, може за декілька років і в Японії буде квітнути калиновий цвіт.