Прес-центр1 листопада 2017, 15:11

31 жовтня 2017 року у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С.С. Прокоф’єва, за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Уряду Японії, відбувся концерт японського піаніста-віртуоза Темпея Накамури.

31 жовтня 2017 року у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С.С. Прокоф’єва, за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Уряду Японії, відбувся концерт японського піаніста-віртуоза Темпея Накамури.

Темпей Накамура почав грати на фортепіано у п’ятирічному віці. Сьогодні він вважається одним із найяскравіших композиторів та виконавців Японії. Його радо зустрічають у Сполучених Штатах Америки, країнах Бенілюксу, Італії, Іспанії, Португалії, Австрії та Словаччині. Українці не вперше приймають піаніста, – вони мали змогу насолодитися його творчістю у 2014 та 2015 році.

Почесний гість Й.В. Надзвичайний і Повноважний Посол пан Шігекі Сумі відкрив виступ японського піаніста-віртуоза і привітав мешканців та гостей міста. «Сподіваюся, що сьогоднішній концерт пана Темпея Накамури, який є гордістю нашої країни, подарує вам насолоду. Народ Японії всебічно підтримує українців у цей складний для країни час. Я сподіваюсь, що найближчим часом у країні наступить мир та злагода!»,  – зазначив пан Шігекі Сумі.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та мер міста Сєвєродонецька Валентин Казаков висловили вдячність народу Японії за всебічну підтримку та допомогу мешканцям Луганщини.

Відкриттям концерту стала українська композиція «Ніч яка місячна» (муз. М. Лисенко) у виконанні японського піаніста – віртуоза та оркестру Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

Програма пана Накамури включала як відомі композиції найпопулярніших класичних композиторів, так і власні композиції піаніста.

Вражений гостинністю зали, окрім своєї основної програми, пан Накамура виконав композицію-імпровізацію написану на тему війни на Сході України. «У мене багато друзів-українців і я дуже переживав, коли у 2014-му році дізнався про події на Україні та щоб виразити свої почуття до цього я написав цю композицію», - зазначив пан Накамура.

Піаніст активно займається благодійністю. Після того, як у 2017 році будинок, у якому він народився і виріс, було зруйновано землетрусом, Темпей Накамура починав вести волонтерську діяльність, після здобуття популярності – давати безкоштовні благочинні концерти (слід зазначити, що зазвичай квитки на музичні концерти Темпея Накамури в Японії коштують від 40 до 150 євро).

Виступ музичного віртуоза був частиною заходів, присвячених святкуванню 25-тої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією, як і висадження дерев сакур та проведення чайної церемонії в бібліотеці імені Йосипа Курлата у місті Сєвєродонецьку.

Виступ піаніста - віртуоза супроводжувався гучними оваціями та криками «Браво!».