Прес-центр13 грудня 2018, 13:12

БЕЗПЕКА ТА СТАБІЛЬНІСТЬ РЕГІОНУ – ПРІОРИТЕТНІ ЗАДАЧІ ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ

Сьогодні Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації організував зустріч в. о. голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з делегацією Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ в Україні на чолі з новим заступником Голови Місії Марком Етерінгтоном.

На зустрічі також були присутні заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Клименко та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

Обговорили питання, що потребують нагального вирішення та є пріоритетними для обласної влади. Сергій Філь наголосив на невиконанні Мінських домовленостей щодо відкриття КПВВ «Золоте» як єдиного автомобільного сполучення із тимчасово окупованою територією області. Відкритим залишається питання неможливості проведення ремонтних робіт зруйнованого моста на КПВВ «Станиця Луганська». Крім того, критичною є екологічна проблема підтоплення шахт «Первомайськвугілля».

Нагадаємо, що Спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні розгортається у відповідності до прохання Уряду України до ОБСЄ та консенсусної домовленості усіх 57 держав учасників ОБСЄ.