Прес-центр20 лютого 2017, 16:02

Бізнес-посібника з експорту одягу та взуття до ЄС

7 лютого 2017 року відбулася презентація бізнес-посібника з експорту одягу та взуття до ЄС. Український центр сприяння інвестицій та торгівлі (ITFC) розробив посібник на замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі та сприяння і Офісу з просування експорту. Проект підтримало Посольство Королівства Нідерландів в Україні.

З 1 січня 2016 року почала діяти Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та ЄС. Українські виробники отримали доступ до ринків 28 країн, а це понад 500 млн споживачів. Однак українські товари користуються преференційним доступом в рамках не тільки ЗВТ, але й Генералізованої системи преференцій. Посібник розповідає, у яких випадках вигідніше використовувати кожну з цих систем, як пройти європейську сертифікацію і знайти оптимальну бізнес-модель. 

Зазначений покроковий бізнес-посібник допоможе нашим виробникам знайти відповіді на найпоширеніші питання про вихід на ринок ЄС. Посібник містить простий, зрозумілий покроковий алгоритм виходу на європейський ринок, починаючи від оцінки готовності компанії до експорту, і закінчуючи тим, що має бути відображено в експортному контракті. Посібник орієнтовано на виробників одягу і взуття, однак описана в ньому модель може бути легко застосована і для підприємств інших галузей промисловості.

Посібник можна знайти за посиланням: http://bit.ly/2kmlXLb.