Прес-центр29 травня 2018, 17:05

Чеські парламентарі підтвердили незмінність позиції у питанні територіальної цілісності України

24 травня 2018 року відбулася зустріч заступника Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль з делегацією Комітету у закордонних справах, оборони та безпеки Сенату Парламенту Чеської Республіки на чолі з Головою Комітету Франтішеком Бубланом.

Українська сторона ознайомила учасників заходу з актуальною ситуацією на Донбасі, привернула увагу до блокування російською стороною  Мінських домовленостей та поінформувала про стан розгляду Міжнародним судом ООН позову України проти Росії в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. 

Чеська сторона підтвердила незмінну позицію Чеської Республіки з ключових для нашої держави питань та недопущення перетворення ситуації на Донбасі в заморожений конфлікт, на кшталт Придністров’я.  

Обидві сторони відзначили важливість співпраці у сфері інформаційної та кібернетичної безпеки, як найуразливішу проблему сучасного європейського суспільства.