Прес-центр23 лютого 2017, 15:02

COSME – європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу

З метою розвитку підприємницької діяльності, розширення ринків збуту продукції пропонуємо ознайомитись з матеріалами щодо можливостей участі у програмі COSME.

Competiveness of Small and Medium Enterprises (COSME) – європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу.

COSME – це набір тематичних проектів та програм на період з 2014 по
2020 роки із загальним бюджетом 2,3 млрд євро. Перелік програм, що визначаються Європейською комісією, щороку змінюється.

Доступна для України Програма складається із 25 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками:

• полегшення виходу на зовнішні ринки;

• поліпшення умов для конкурентоспроможності;

• формування культури ведення бізнесу.

Серед цих програм: Європейська мережа підприємств EEN, Еразмуз для молодих підприємців, Інтернаціоналізація кластерів МСП, Розвиток туризму, Полегшення доступу до державних закупівель та багато інших.

Брати участь у програмах COSME можуть представники малого та середнього бізнесу, громадські організації, установи, агентства регіонального розвитку, освітні заклади. Будь які українські бізнес-асоціації, профспілки, кластери, органи державної влади, отримують можливість і право брати участь в проектах COSME. Окремі вимоги до учасників прописані у спеціальних критеріях для кожної з підпрограм.

З детальною інформацією щодо умов участі у програмі COSME пропонуємо ознайомитись на сайті Мінекономрозвитку України за наступним посиланням: http://www.me.gov.ua/Documents/Detail?lang=uk-UA&id=8dc8c0b0-4e27-409c-b...