Прес-центр23 квітня 2018, 08:04

Депутати Європарламенту вітають колосальні зусилля з проведення реформ в Україні

Після 7-ої зустрічі Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною, що відбулась 18-19 квітня в Страсбурзі, Голова Делегації до комітету від Європарламенту Даріуш Росаті зробив таку заяву: 

"Мені приємно відзначити, що з багатьох питань погляди депутатів Європейського Парламенту та Верховної Ради України загалом співпадають. Це засвідчила інтенсивна дводенна сесія. І це відображено в спільних рекомендаціях. Ми також узгодили пункти, яким варто приділити увагу. Вони стосуються, зокрема, скасування вимоги подавати електронні декларації представниками громадських організацій, які беруть участь у боротьбі проти корупції, та швидкого створення Вищого антикорупційного суду із повним врахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Ми вітаємо грандіозні зусилля, яких Україна докладає у проведенні реформ попри російську агресію. Ми також визнаємо європейські прагнення України. Нам приємно бачити відчутні результати нашої співпраці для громадян. Однак нашим партнерам варто й надалі працювати над консолідацією та безповоротністю розпочатих реформ.

Ми як депутати Європарламенту продовжимо підтримувати роботу наших партнерів в Україні з реформування країни. Також ми й надалі сприятимемо виконанню нашого двостороннього порядку денного через Угоду про асоціацію - яку варто повністю імплементувати - та розвитку нових проектів, які ми розглядаємо”.

Детальніше

Спільна заява та рекомендації Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною  (19-04-2018) (англ.)
Делегація до Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною (англ.)
Делегація Європарламенту до Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною, яку очолює Даріуш Росаті (Європейська народна партія, Польща) (англ.)

 За інформацією Представництва Європейського Союзу в Україні