Прес-центр15 травня 2018, 16:05

Енергетична безпека є спільним інтересом України і Хорватії

Про це йшлося на українсько-хорватських політичних консультаціях на рівні заступників міністрів закордонних справ України  Василя Боднара і Республіки Хорватія Віце Скрачича, які відбулися у Загребі 14 травня 2018 року.

Ключова увага двосторонньої співпраці у цьому напрямку буде сконцентрована на реалізації спільних проектів та зміцненню європейської солідарності, зокрема протидії проекту Nord Stream 2.

Сторони обговорили весь спектр двосторонньої взаємодії та актуальні питання міжнародного порядку денного. Особливу увагу було приділено реалізації нещодавніх домовленостей, досягнутих в рамках засідання Спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.

Хорватська сторона висловила готовність продовжити реабілітацію дітей, які постраждали внаслідок російської агресії, а також стажування військових психологів.

В.Боднар подякував хорватській стороні за незмінну підтримку європейського і євроатлантичного вибору України та за активну позицію у захисті територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

Під час перебування В.Боднара в Загребі відбулася також змістовна зустріч з Головою Комітету із закордонних справ хорватського Сабору (парламенту) Миро Ковачем.