Прес-центр3 квітня 2018, 14:04

ХАКАТОН «BUTTON». ВКЛЮЧАЙСЯ!

Другий регіональному хакатон «Button» з розробки IT-проектів соціального спрямування відбудеться в рамках Програми відновлення та розбудови миру, яка реалізується Програмою розвитку ООН в Україні, за фінансової підтримки Уряду Швеції та у партнерстві з ГО «Фундація «Простір», ГО «Суспільна думка», ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону», Ресурсним центром зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля, Кризовим медіа-центром “Сіверський Донець”, Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації.

Запрошуються команди, які мають власні інноваційні проекти, а також ІТ-спеціалістів, дизайнерів, студентів, ініціативну молодь та всіх, кому цікавий розвиток новітніх технологій у Луганській області, до участі в другому регіональному хакатоні «Button» з розробки IT-проектів соціального спрямування, який відбудеться 14-15 квітня в м. Сєвєродонецьк.

Реєстрація відкрита до  9 квітня, 23:00, заповніть анкету.

Під час хакатону учасники змагатимуться в розробці шляхів вирішення актуальних проблем суспільства шляхом впровадження IT-проектів, зокрема за такими напрямками:

■ «Доступне місто» – розробка способів вирішення проблеми останніх 10 метрів для людей із вадами зору. Одним із можливих рішень є створення аудіо-додатків на мобільних телефонах або апаратно-програмного комплексу, який забезпечуватиме орієнтування осіб із вадами зору. Метою є розробка рішень для мобільних пристроїв на базі операційної системи (ОС) Android для забезпечення доступності соціальних та громадських установ для осіб із вадами зору.

■ «Безпечне місто»  – створення просторового та/або віртуального концепту з популяризації безпечних для всіх мешканців умов життєдіяльності, який включає розробку різноманітних видів інформаційних матеріалів для презентації на будь-яких міських ресурсах, інформаційних стендах установ та організацій, он-лайн ресурсах тощо. Матеріали повинні привертати увагу, бути простими та зрозумілими для сприйняття, відповідати єдиному стилю.

■ «Путівник по місту (області)» – розробка додатку для мобільних пристроїв на базі ОС Android для гостей Луганської області. З використанням путівника можна зорієнтуватися в географічному, культурному, історичному та мистецькому просторі Луганської області, визначити найкращі маршрути для своїх мандрів та місця для відпочинку. Розміщені областю QR коди допоможуть здійснити індивідуальну екскурсію та дізнатися багато цікавого про Луганщину.

■ «Оживити бабака» – створення анімаційного персонажа (тваринки), відео- або аудіо ефектів, сюжетів, проектування анімаційних сцен для соціальної реклами, коміксів та анімаційних фільмів. Метою є формування позитивних образів та асоціацій щодо Луганської області та ребрендинг області.

 ■ «Разом дієвіше» – наповнення геоінформаційної системи платформи «Громадськість Луганщини» контентом; пошук нових ідей щодо шляхів гуртування громадських організацій міста та області.

■ «3D дизайн діалогової молодіжної платформи» – розробка візуалізації дизайну та інтер’єра молодіжної діалогової платформи у вигляді 3D-моделі. Така модель потрібна для досягнення максимально реалістичного поділу приміщення на зони, дизайну, проектування та планування.

■ «Краще не буває» – створення онлайн-платформи/ресурсу для розміщення фотографій, малюнків/зображень, картин тощо з можливістю організовувати проведення голосування та різних конкурсів. Будь-який користувач повинен мати можливість створювати власні відкриті чи закриті групи (теми, кімнати тощо) для голосування, встановлювати терміни та критерії голосування, створювати аукціони тощо.

Переможці хакатону отримають цінні призи та можливість допрацювати свій проект і втілити його у життя!

Організатори забезпечують харчування учасників. Кількість учасників обмежена. Про результати відбору буде повідомлено 12 квітня на вказану в реєстраційній формі електронну адресу.

ДЖЕРЕЛО