Прес-центр22 грудня 2017, 10:12

Христя Фріланд: Ми стоїмо з вами, Канада солідарна з Україною

21 грудня 2017 року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з Христею Фріланд, яка перебуває з дводенним робочим візитом в Києві, вперше у якості Міністра закордонних справ Канади. 

В ході зустрічі Глава зовнішньополітичного відомства України подякував Канаді за послідовну підтримку нашої держави на міжнародній арені, на шляху реалізації українських реформ через технічну допомогу, консультації, обмін досвідом, а також за лідерську роль, яку відіграє Канада у координації міжнародної підтримки України. Павло Клімкін відзначив, що в цьому році відносини Особливого партнерства між Україною та Канадою вийшли на новий якісний рівень.

Сторони  також обговорили широкий спектр питань та перспективні напрями подальшого розвитку двостороннього співробітництва, зокрема у контексті майбутнього головування Канади в G7 та подоланні російської агресії. Крім того, порушили питання спрощення візового режиму для українців та розширення української присутності в Канаді, зокрема, відкриттям Генерального консульства у м.Едмонтон.

За результатами зустрічі відбулась спільна прес-конференція міністрів закордонних справ України та Канади в ході якої Х.Фріланд, зокрема, підкреслила, що її приїзд в Україну свідчить про солідарність Канади з Україною та запевнила, що канадська сторона продовжуватиме всебічно підтримувати державний суверенітет та територіальну цілісність України, надаватиме сприяння в реалізації реформ в нашій державі. У цьому контексті Глава МЗС Канади оголосила про виділення 7,75 млн. дол. на втілення в Україні різноманітних гуманітарних проектів.

Х.Фріланд візьме участь у заходах з нагоди 100-річчя української дипломатії.